Announce!!!

REGISTER SENDIRI!!

Thursday, February 17, 2011

Jangan Jadi Cikgu Macam Ini!!Hampehh!!

Salam Perantauperak...

Macam biasa...ayat biasa...mesti nak sebut macam ni...
"waaa...da lame la tak update blog ni...sbuk la...itu la...ini la.."
padahal tak sbuk mane pun...cakap je la 'MALAS'...
wahahaha...jujor pulak teman yerkkk...
Kali ni tak nak cakap panjang lebor...
cuma nak cite 1 kesah....
cite ni memang da d'citekan oleh classmate teman..(Rawaida namenye)...
Bliau bagi contoh dalam kelas pedagogi untuk m'citekan tentang kewujudan Allah dengan cara yang senang difahami...( Rawaida..aku angkat ibu jari tangan utk ko!!hahahaha)dah2...jgn lbey2 plak ko perasan yerkk..skit2 udeyhh..haha..
Masuk balik cite...cume kat sini..teman nak oter skit je ctenye..
kesahnye..pasal cikgu yang pelik skit..tak sangka pun ada jgak cikgu seghope ini..             
senang kate..cikgu ni memang terok laa...(haa..hambikk..kan da kne!!)
Citenye...macam kat bawah ni haa....

Ce cube mengkeme bace...!!( kluor doh loghat teman )

Ada seorang cikgu tadika yang tak percaya wujudnya Tuhan. Dia pun berfikir bagaimana hendak mempengaruhi kanak-kanak di tadika tersebut supaya tak percaya wujudnya Tuhan. Tiba-tiba, dia mendapat satu akal...

Guru tadika : Anak-anak, nampak tak pen ini?
Murid-murid : Nampak cikgu.
Guru tadika : Pen ada kan ?
Murid-murid : Ada cikgu.

Kemudian guru tadika tadi memasukkan pen itu
ke dalam poket dia dan kemudian bertanya lagi..

Guru tadika : Anak-anak,nampak tak pen?
Murid-murid : tak nampak cikgu.
Guru tadika : pen ada tak?
Murid-murid : tak ada cikgu.
Guru tadika : Anak-anak nampak Tuhan tak?
Murid-murid : tak nampak cikgu.
Guru tadika : Tuhan ada tak?
Murid-murid : tak ada cikgu.

Guru tadika itu sangat gembira kerana tujuannya untuk mempengaruhi kanak-kanak itu berjaya. Tetapi.. dalam kumpulan kanak-kanak itu ada seorang budak yang pintar yang bernama Amin lalu dia pun mengangkat tangan...

Amin : Cikgu, boleh saya cakap sesuatu?
Guru tadika : Boleh,mari ke depan..
Amin : Kawan-kawan nampak cikgu tak?
Murid-murid : nampak.
Amin : cikgu ada kan ?
Murid-murid : ada.
Amin : Kawan-kawan nampak otak cikgu tak?
Murid-murid : tak nampak.
Amin : cikgu ada otak tak?
Murid-murid : tak ada. 

* Citer classmate teman bukan yang macam atas ni yerkk..Bliau punye cite memang tentang cikgu yang berada di jalan yang lurus....tak sesat macam kat atas( Baik teman boldkan statement ni dulu sebelum cik Rawaida tu salah paham..hahaha..peace!!)

 Ce tengok gambo atas ni haa..marah bebeno cikgu tu..sampei terkeluor matenye!!adeyy..

Haaa....hambik ko cikgu!!main2 lagi ngan aku... ( ni dialog dalam hati la kalo teman jadi amin dalam watak tu )...haha..
Mungkin cite ni da dibace steng2 orang...tapi teman post untuk yang belom bace je yerkk..ehemmm...
So ambik la panduan mane boley...nak2 yang bakal jadi cikgu cikgi tu haa...jadikan teladan...teman rase macam da t'cover skit da ayat teman..makin baik nampaknye..haha..
Pape pun...be good be well...


" Aman Tak Perang"...


Kasi komen banyak2 skit yerkk...!!!

6 comments:

ateh said...

ingat kat sume cikgu yg kite kutuk...
sebab ape kite kutuk cikgu tu???
jgn jd cikgu mcmtu...

tp cikgu yg Allah muliakan pon kene kutuk...nape yer???
standardla,budak2 mmg suke mengutuk je.(kite la tu)...:)

Najmi Ahmad said...

ini asri ke...??
haa...elok bebeno la kamu dah komen sni yerkk..what ke hei..??monyok je mukenye haa..kamu insaf ke hape dengo lagu blog teman..hahaha..itu la..dlu rjin bebeno ngutuk cikgu...skang bru ler rse bersalah...tp teman dulu jahat jgak...skang baik dahh...teman hormat sme guru2 teman kt ukm ni haa..kite da mkain tua yerkkk..elok bebeno lerr d'bwaknye insaf yerkkk..emm..emmmmmm...haa..kan udah bertabor2 teman luahnye yerkk...

....iDa WaiDa.... said...

hahahahaha...ko petik name ak plakkk....glemer2!!!!!!!
hahahaha....nasib bek ko boldkan ayat tu..kalo x......tau la nasib ko...hahaha..

thanks la sbb susah2 mengangkat ibu jari ko tu....peace!!!!

Najmi Ahmad said...

ida waida:hmmmm...cik puan...sy petik nme cik puan bukan nk bg kmbang semangkuk ye....sje nk bg keditpoint skit....hahaahha..mgkin t org klik nme cik puan tu...da bley msuk blog cik puannn...ye ke idakk..??hahaha..sme2 kte msyhurkan blog2 kte....
"aman tak perang".....

SuTeRa said...

suke entry nie...nice to meet u...
visit my blog n follow k..

ismiladyjaja said...

huhuhu...x penah bace agi cite camni..